11. oktobar 2019.

Udruženje „Kruna“ je tokom PDP konferencije učestvovalo u dva segmenta programa, u zanimljivom formatu Pecha Kucha Night na kome je predstavljen projekat digitalizacije i u panel diskusiji – Mural Liza – zajedno sa Ben Johnston, Uroš Štrboja, Milica Grujić.

PDP (Print, Design, Photography) je konferencija kreativnih medija koja već 11 godina okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da putem predavanja, radionica i izložbi edukuje publiku u oblastima kreativnih medija, kao i da putem konkursa promoviše rad studenata i mladih autora.

Multidisciplinarni program PDP konferencije svake godine obuhvata predavanja, radionice, audio-vizuelne performanse, i predstavljanje autora i radove sa PDP konkursa za dizajnere, ilustratore i druge vizuelne stvaraoce.

Vizuelni umetnik Ben Johnston oslikao je mural na fasadi zgrade u ulici Antona Čehova, preko puta Kulturne stanice Eđšeg. Ben je oslikao brojne murale širom sveta, a njegov stil karakterišu zanimljiva, često trodimenzionalna, tipografska rešenja uvek afirmativnih reči ili sintagmi. Ono što je interesantno je činjenica da je samouki interdisciplinarni umetnik koji se pored oslikavanja murala bavi i dizajnom, 3D štampanjem i brendiranjem.