29. oktobar 2019.

U Tel Avivu je otvorena izložba ulične umetnosti Beograda. Radovi koji su izloženi su izabrani iz knjige o uličnoj umetnosti „Street Art Belgrade“.

U delu Tel Aviva – Jaffa, poznatom po urbanoj i uličnoj umetnosti, 29. oktobra otvorena je izložba posvećena uličnoj umetnosti Beograda pod nazivom „Beli gradovi“ i predstavljena knjiga „Street Art Belgrade“ autora Aleksandra Đorđevića.

Izložba „Beli gradovi“ i knjiga „Street Art Belgrade“ se bave uličnom umetnošću Beograda. Ova umetnost je izložena pogledima, vremenu i emocijama. Želja autora Aleksandra je da se ulična umetnost sačuva, dokumentuje i popularizuje jer predstavlja nezaobilazni deo urbanog okruženja.

Kao jedna od spona između Tel Aviva i Beograda je naziv koji dele oba grada „Beli grad“, beli gradovi na čijim su „belim stranicama“ ostavljene poruke i umetnost. Tel Aviv ima nadimak „Beli grad“ zbog velikog broja belih zgrada u stilu Bauhaus. Oba grada imaju razvijenu uličnu umetnost koja sve više privlači pažnju posetioca i turista, a umetnici iz celog sveta pronalaze inspiraciju i u Beogradu i u Tel Avivu.

Izložba „Beli gradovi“ će trajati do 5. novembra u Overstay Jaffa hostelu.

Izložba se realizuje u okviru konkursa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a uz podršku i saradnju sa Ambasadom Srbije u Izraelu i Ambasadom Izraela u Srbiji.