Street art predavanja na otvorenom

Beograd, 21. april 2021.

Za razumevanje ulične umetnosti je potrebno uroniti u grad, razumeti istoriju, motive i umetnike. Iako je ulična umetnost prisutna više od 50 godina, šira zajednica nije upoznata sa razvojem i vrednošću ovog vizuelnog izraza.

Pridružite se ekipi iz organizacije "Street Art Belgrade" u otkrivanju ulične umetnosti u Beogradu. Pored toga što ćete provesti kvalitetno vreme napolju imaćete priliku da se upoznate i sa onim osobenostima Beograda koje na prvi pogled možda ne primećujete. "Upoznajte svoj grad da biste ga više voleli" je princip na osnovu kojeg su sačinjene street art predavanja na otvorenom a otkrivaće se lokacije Savamala, Dorćol, centar grada, Vračar i blok 45.

Grafiti i street art se, kao vrlo prepoznatljivi umetnički izrazi, dešavaju u jedinstvu sa gradom. Zato predavanja neće biti samo o pomenutim umetničkim izrazima već i o suživotu grada i umetnosti.

Na svakom predavanju se otkrivaju biseri ulične umetnosti, ali kroz prizmu istorije glavnog grada. Predavanja na otvorenom vode profesionalni israživači i apsolutni zaljubljenici u glavni grad, koji se preko dve decenija bave istraživanjem i popularizacijom ulične umetnosti i grafita.

Ključne reči: 
Grafiti i ulična umetnost predstavljaju nezaobilazni deo urbanog okruženja. Zamisliti grad bez grafita bilo bi isto kao zamisliti grad bez automobila. Grafiti su svuda, izloženi pogledima, vremenskim uslovima i emocijama – a to ih čini prolaznim. Cilj ovog projekta je da sačuva i dokumentuje beogradske grafite i uličnu umetnost.
Copyright © 2021 Street Art Belgrade. Sva prava zadržana.
cartmagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram