09. decembar 2021.

U okviru kontinuirane promocije digitalizacije ulične umetnosti, u saradnji sa Asocijacijom industrije video igara planirana je prezentacija u okviru koje će se predstaviti ulični umetnik Petar Popović Piros i Ljiljana Radošević, kustoskinja prve virtuelne izložbe ulične umetnosti na platformi VR All Art.

Multimedijalni umetnik Piros je poznat po svojim radovima u oblasti ulične umetnosti. Sfere u kojima radi su murali, slikarstvo, kaligrafija, ilustracija i dizajn, a od 2005. se sa velikom strašću aktivno bavi i street art-om. On će pričati o svom iskustvu u industriji video igara i o tome kako je tu oblast povezao sa uličnom umetnošću. Takođe će prikazati 3D sken njegove izložbe koja je postavljena u Narodnom muzeju u Kruševcu. kustos Ljiljana Radošević će prezentovati proces digitalizacije ulične umetnosti, sa posebnim fokusom na izazove u prenošenju ulične umetnosti u virtuelnu realnost. Publika će imati priliku da uz kustosko vođenje prošeta kroz izložbu u virtulnom prostoru.

Prva izložba ulične umetnosti i grafita Beograda „Take III – Loving Street art Belgrade“ u Srbiji postavljena je u jedinstvenom virtuelnom prostoru platforme VR-All-Art. Predstavljeno je preko 40 radova koje su domaći i strani autori stvarali na ulicama Beograda. Cilj izložbe je da omogući jedinstveno umetničko iskustvo i upoznavanje sa svetom grafita i ulične umetnosti Beograda. Ovo je inovativni pristup predstavljanju ulične umetnosti i grafita koji će omogućiti upoznavanje sa delima koja su domaći i strani umetnici stvarali na ulicama Beograda.

Link za izložbu:

https://vrallart.com/vr-exhibitions/eg/take_3_street_art_belgrade/

O Asocijaciji
Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA) je nevladina, neproftina organizacija posvećena razvoju domaće gejming industrije. Njihovii članovi su timovi, kompanije i pojedinci koji se bave proizvodnjom video igara u Srbiji, kao i drugih usluga i servisa vezanih za ovu, trenutno najrazvijeniju i industriju zabave u svetu.