Izuzetne žene Srbije

Veliko nam je zadovoljstvo da učestvujemo u projektu "Izuzetne žene Srbije" koji organizuje ambasada Holandije u saradnji sa Centrom za Ženske studije, Kulturnim centrom GRAD i devet gradova u Srbiji realizuje projekat.

U njihovom izboru našle su se najznačnije žene 20. i 21. veka iz različitih oblasti – među njima su revolucionarke, aktivistkinje, dizajnerke, dobrotvorke, političare, pesnikinje, književnice, pravnice, pedagoškinje, kompozitorke, sportistkinje, feministkinje, a svima su im zajednički ženska snaga, solidarnost, snažan i nepokolebljiv duh u borbi za emancipaciju žena i njihov ravnopravan položaj.

Umetnici širom Srbije će, putem javnog konkursa, imati priliku da, oslikavanjem murala u izabranim gradovima, prikažu 10 izuzetnih žena!

A članica žirija će biti i naša koleginica, istoričarka umetnosti Ljiljana Radošević.

Ključne reči: 
Grafiti i ulična umetnost predstavljaju nezaobilazni deo urbanog okruženja. Zamisliti grad bez grafita bilo bi isto kao zamisliti grad bez automobila. Grafiti su svuda, izloženi pogledima, vremenskim uslovima i emocijama – a to ih čini prolaznim. Cilj ovog projekta je da sačuva i dokumentuje beogradske grafite i uličnu umetnost.
cartmagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram