23. mart 2022.

Kroz projekat „Umetnost u prolazu“ koji je podržan od strane Yettel fondacije želimo da približimo uličnu umetnost slepim i slabovidim osobama kroz postavljanje modela urađenih 3D tehnologijom.

Prvi modeli koji su postavljeni na Vračaru u oktobru prošle godine su izazvali veliku pažnju publike i pokazali koliko je važna integracija slepih i slabovidih osoba u sve oblasti života.

Treći mural za koji će biti urađen 3D model su oslikali umetnici Jana i Hope i nosi simboličan naziv „Ljubav i nada“. Mural je oslikan 2018. godine uz podršku dece iz Svratišta. Zid se nalazi u Cetinjskoj ulici, prekoputa socijalnog preduzeća kafe-bara „16“ koji je otvoren sa ciljem da pruži podršku bivšim korisnicima Svratišta nakon što napune 16 godina i predstavlja svojevrsnu priliku za dodatnu edukaciju, sticanje novih veština i mogućnost formalnog zapošljavanja. Pre svega, to je još jedna sigurna lokacija za decu koja žive i rade na ulici. Postavljanjem modela na ovom mestu smo hteli da dodatno istaknemo važnu poruku murala kao i samu lokaciju na kojoj se nalazi.