Loving Street Art Belgrade

Engleska verzija

Prva izložba beogradske ulične umetnosti i grafita u virtuelnom prostoru, kustoskinje Ljiljane Radošević, dostupna je publici iz celog sveta na platformi VR-All-Art. Predstavljeno je više od 40 radova domaćih i stranih autora sa ulica Beograda.
Posetioci iz celog sveta imaće priliku da pristupe izložbi putem veb sajta sa bilo kog računara ili laptopa, kao i uz korišćenje VR opreme. Cilj izložbe je da pruži jedinstven umetnički doživljaj i uvod u svet grafita i ulične umetnosti u Beogradu.

Posetite izložbu (engleski jezik)

Loving Street Art Belgrade

Francuska verzija

The first exhibition of Belgrade’s street art and graffiti in the virtual space, curated by Ljiljana Radošević, is available to audiences from all over the world on the VR-All-Art platform. More than 40 works created by local and foreign authors on the streets of Belgrade were presented.
Visitors from all over the world will have the opportunity to access the exhibition through the website from any computer or laptop, as well as with the use of VR equipment. The goal of the exhibition is to provide a unique artistic experience and introduction to the world of graffiti and street art in Belgrade.

Posetite izložbu (francuski jezik)

TRACES : L’Art urbain en Serbie et en France 1995 - 2022

Francuska verzija

L’exposition « Traces » est le fruit d’un travail consistant à cartographier les activités des individus et des institutions en Serbie et en France relatives à la culture du graffiti et à l’art urbain, ainsi que leurs influences réciproques par la commissaire d’exposition Ljiljana Radošević. C’est une histoire complexe et les informations ou le matériel adéquat qui documenteraient ces échanges visuels et intellectuels ne sont pas toujours disponibles. D’autre part, ces échanges prennent des tournures inattendues.

Posetite izložbu (francuski jezik)

Novosti

Predstavljanje 3D modela za slepe u Beču

U okviru saradnje sa Zero Project fondacijom postavljena su tri modela murala u samom centru Beča u Karl-Farkas parku, a modeli su se našli i u prvom austrijskom inkluzivnom vodiču kroz muzeje. Modeli su urađeni za murale koji su oslikani u okviru jednog od najvećih festivala ulične umetnosti „Calle Libre“. Umetnici koji su oslikali murale: Rodrigo Branco (Brazil), Ruin (Austrija), Keydetail , Yu…

Kako je naša ulica izgledala u 2023. godini

2023. godina je bila izuzetno produktivna i kreativna. Uz podršku mnogobrojnih pojedinaca i partnera naše udruženje je i ove godine nastavilo da razvija projekte 3D modela i VR izložbi i pokrene nove dugoročne projekte, a sve u cilju promocije ulične umetnosti i grafita. Naša želja je da pokažemo da snažna zajednica, nekada naivni entuzijazam i ljubav prema oblasti kojom se bavimo može da…

Učestvujemo u projektu Collab 4 HY Sustain CCI

Veoma smo srećni što smo odabrani da budemo jedna od 15 evropskih organizacija koja će imati priliku da razvija svoje projekte u okviru Collab 4 HY Sustain CCI projekta. Podržan od strane Kreativne Evrope, projekat Collab 4 HY Sustain ima za cilj pružanje podrške kulturnim i kreativnim organizacijama na njihovom putu ka rastu, inovacijama i saradnji.

Postavljen 11 model murala za slepe i slabovide u kafe – baru 16

U okviru projekta "Umetnost u prolazu" postavljen je jedanaesti model murala za slepe i slabovide osobe, i to u prostorijama socijalnog preduzeća kafe-bar "16" u Cetinjskoj.

U Čačku postavljen prvi 3D model murala za slepe i slabovide

Čačak – Na zidu Doma saveza za slepe i slabovide u Čačku je oslikan mural za koji je urađen i 3D model sa opisom na Brajevom pismu. Mural i model su urađeni u okviru Nacionalne prestonice kulture Srbije 2023 – Čačanska Rodna, u gradu koji je zahaljujući DUK festivalu, jedna od najvećih galerija ulične umetnosti u zemlji.

Postavljen prvi 3D model u Americi

Ideja da se i u Americi postavi 3D model je nastala nakon što se umetnica upoznala sa našim projektom „Umetnost u prolazu“ na godišnjoj konferenciji Zero Project u februaru 2023. godine. Na panelu na konferenciji u Ujedinjenim nacijama u Beču, Vels je učestvovala zajedno sa predstavnicima naše organizacije u diskusiji na temu inkluzije u oblasti ulične umetnosti i tada se zainteresovala za…