Ture i predavanja

Sećate se rečenice: “Upoznajte svoj grad da biste ga više voleli”? To je upravo princip na osnovu koga su sačinjene naša predavanja na otvorenom. Vodič je Ljiljana Radošević, istoričarka umetnosti i licencirani turistički vodič.

Pored toga što ćete provesti kvalitetno vreme napolju, imaćete priliku i da se upoznate sa onim osobenostima Beograda koje na prvi pogled možda ne primećujete. Međutim, otkrićete da ne postoji ništa lepše od suncem obasjanog grafita posle šetnje ulicama koje obično zaobilazite.

Novosti

Kako je naša ulica izgledala u 2023. godini

2023. godina je bila izuzetno produktivna i kreativna. Uz podršku mnogobrojnih pojedinaca i partnera naše udruženje je i ove godine nastavilo da razvija projekte 3D modela i VR izložbi i pokrene nove dugoročne projekte, a sve u cilju promocije ulične umetnosti i grafita. Naša želja je da pokažemo da snažna zajednica, nekada naivni entuzijazam i ljubav prema oblasti kojom se bavimo može da…

BSBSA projekat povezuje umetnike iz Srbije, Rumunije i Bugarske

Projekat BSBSA (Belgrade Sofia Bucharest Street Art) okuplja umetnike iz Bugarske, Srbije i Rumunije sa jasnom misijom: podsticaj stvaranju i cirkulaciji evropske umetnosti. Kako bi se to postiglo, projekat BSBSA okuplja umetnike iz različitih sredina. Kroz saradnju na transformativnim umetničkim instalacijama, umetnici i umetnice redefinišu javne prostore u Bugarskoj, Rumuniji i Srbiji.

Razgovori, EU projekti i tura

Ugostili smo predstavnike street art ogranizacije iz Rumunije i Bugarske, a tokom vikenda posvećenog uličnoj umetnosti održana je i besplatna street art šetnja po Vračaru u saradnji sa kulturnim centrom Božidarac

Street art tura po Vračaru

U okviru tradicionalnog događaja "Vikend ulične umetnosti", Božidarac i Street Art Belgrade organizuju besplatnu street art turu po Vračaru.

Predstavljanje ulične umetnosti u virtuelnoj realnosti na HeapCon konferenciji

Predstavićemo naše projekte na “HeapCon” jednoj od najvećih konferencija u regionu koja se održava 2. i 3. novembra u Madlenianumu. Misija konferencije je razmena znanja, predstavljanje poslednjih trendova u svetu informacionih tehnologija i preduzetništva od strane svetskih eksperata.

Poseta Ljubljani i centru Rog