Street Art Belgrade

Knjiga “Street Art Belgrade” predstavlja sveobuhvatni pregled beogradske ulične umetnosti, kako stilski tako i unazad kroz vreme. Od aforizama i stencil-a (šablona) preko kompleksnih grafičkih rešenja, slova i murala, kroz preko 550 fotografija, koje je autor Aleksandar Đorđević zabeležio u poslednjih šest godina, knjiga pruža sveobuhvatan uvid u jedinstven svet beogradskih grafita. U knjizi se nalaze i citati nekih od najaktivnih i najprisutnijih crtača i uličnih umetnika na beogradskoj sceni: Artez, Junk, Rage, TKV, Lortek i Nikola (Alone).

Aktivnosti vezane za naše publikacije

Ovde možete pronaći informacije o našim najnovijim aktivnostima.

BSBSA projekat povezuje umetnike iz Srbije, Rumunije i Bugarske

Projekat BSBSA (Belgrade Sofia Bucharest Street Art) okuplja umetnike iz Bugarske, Srbije i Rumunije sa jasnom misijom: podsticaj stvaranju i cirkulaciji evropske umetnosti. Kako bi se to postiglo, projekat BSBSA okuplja umetnike iz različitih sredina. Kroz saradnju na transformativnim umetničkim instalacijama, umetnici i umetnice redefinišu javne prostore u Bugarskoj, Rumuniji i Srbiji.

Izložba u Tel Avivu „Beli gradovi“

U delu Tel Aviva – Jaffa, poznatom po urbanoj i uličnoj umetnosti, 29. oktobra otvorena je izložba posvećena uličnoj umetnosti Beograda pod nazivom "Beli gradovi" i predstavljena knjiga "Street Art Belgrade" autora Aleksandra Đorđevića.

Izložba „Street Art“, Božidarac

Organizovana izložba fotografija ulične umetnosti u centru "Božidarac".

Promocija knjige, Mama Shelter, Pariz

Promocija ulične umetnosti u okviru aktivnosti Turističke organizacije Srbije u Francuskoj.

Izložba, Balkan Trafik, Brisel

U okviru festivala "Balkan Trafik" prvi put je predstavljena i ulična umetnost Beograda kroz izložbu radova iz knjige "Street Art Belgrade".

Učešće na sajmu Urban Art Fair u Parizu

Na internacionalnom sajmu urbane umetnosti u Parizu, na štandu knjižare "Le grand jeu" je predstavljena knjiga Street Art Belgrade. Tokom trajanja promocije, autor knjige Aleksandar Đorđević je potpisivao kupljene primerke i razgovarao sa posetiocima.

Promocija knjige i izložba, SC Zagreb

Promocija projekta Street Art Belgrade u okviru festivala Graffiti na Gradele, SC Zagreb.

Izložba „Face au mur“, Pariz

U okviru manifestacije "Nedelja stranih umetnosti" koja se svake godine organizuje krajem septembra u Parizu, u srpskom kulturnom centru je otvorena izložba posvećena uličnoj umetnosti Beograda i predstavljena knjiga "Street Art Belgrade"

Street art festival Kraljevo

U Kraljevu je, u dvorištu Francuske kuće, održana promocija knjige "Street Art Belgrade".

Street Art festival Požarevac

Prezentacija knjige Street Art Belgrade i prateća izložba u programu Street Art Festivala u Požarevcu.

Izložba, Abmasada, Temišvar

U urbanoj galeriji Ambasada u Temišvaru je održana promocija knjige.