PIJANISTA | Zid i delo

9.550 din

Knjiga koja se nalazi pred vama je monografija koja predstavlja zbirku odabranih radova sa ulice, nastalih u prethodnih pet godina, ilustrovana podacima vezanim za same početke mog bavljenja ovom vrstom umetnosti, od malih nogu do velikih murala. Tu su i neke fotografije koje nikada nisu izlazile iz kruga uže porodice i bliskih prijatelja, kao što su one iz mamine radosnice, ili one snimljene iz drugog plana scene, dok su se pojedina dela stvarala. Ukratko, ovo bi mogao biti vodič kroz svet mog umetničkog stvaranja, obojen emocijama, obeležen pratećim anegdotama, zaražen smehom, i ovekovečen odgovorima iz mojih intervjua datim predstavnicima „sedme sile“. Nadam se da mi se neće uzeti za zlo što sam se kao jedan od najmlađih po uličnom stažu prvi osmelio najedan ovakav izdavački korak, jer to sam učinio u ime ulične umetnosti i njene popularizacije.

Projekat "Street Art Belgrade"

Grafiti i ulična umetnost predstavljaju nezaobilazni deo urbanog okruženja. Zamisliti grad bez grafita bilo bi isto kao zamisliti grad bez automobila. Grafiti su svuda, izloženi pogledima, vremenskim uslovima i emocijama – a to ih čini prolaznim. Cilj ovog projekta je da sačuva i dokumentuje beogradske grafite i uličnu umetnost.

Copyright © 2021 Street Art Belgrade. Sva prava zadržana.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram