Misija i vizija

Cilj ovog projekta je da se ulična umetnost kao specifičan vid umetnosti sačuva, dokumentuje i popularizuje, kroz redovne i dugoročne aktivnosti, kako u zemlju tako i u inostranstvu.

Aktivnosti

Udruženje u kontinuitetu realizuje aktivnosti vezane za očuvanje i promociju ulične umetnosti. U okviru projekta koji je aktuelan od 2012. godine pokrenuti su sajt i društvene mreže Beogradski grafiti / Street art Belgrade. Od oktobra 2016. godine kao sledeća faza projekta je izašla i knjiga o uličnoj umetnosti Beograda - Street art Belgrade.

2019. godine je oformljena platforma "Muzej ulične umetnosti". U okviru projekta se u kontinuitetu odvija dokumentovanje ulične umetnosti na Internetu, organizuju se predstavljanja srpske ulične umetnosti kroz redovno izlaganje radova iz knjige i panel diskusije.

Članovi udruženja

Jelena Popović Đorđević

Predsednica udruženja Kruna i menadžer i PR projekta "Street Art Belgrade - Beogradski grafiti"

Ljiljana Radošević

Istoričarka umetnosti

Aleksandar Đorđević

Autor knjige "Street Art Belgrade" i fotografija ulične umetnosti

Srđan Tunić

Istoričar umetnosti i nezavisni kustos, koautor inicijative "Street Art Walks Belgrade"

Kontakt  Udruženje "Kruna"

  Mileševska 42, 11000 Beograd

  Matični broj: 28102020
  PIB: 107911954
  Datum osnivanja: 29.06.2012.

  Podrška i partneri projekta

  Grafiti i ulična umetnost predstavljaju nezaobilazni deo urbanog okruženja. Zamisliti grad bez grafita bilo bi isto kao zamisliti grad bez automobila. Grafiti su svuda, izloženi pogledima, vremenskim uslovima i emocijama – a to ih čini prolaznim. Cilj ovog projekta je da sačuva i dokumentuje beogradske grafite i uličnu umetnost.
  cartmagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram