Učešće na sajmu Urban Art Fair u Parizu

Pariz, 16. april 2018.

Na internacionalnom sajmu urbane umetnosti u Parizu, na štandu knjižare Le grand jeu je predstavljena knjiga Street Art Belgrade. Tokom trajanja promocije, autor knjige Aleksandar Đorđević je potpisivao kupljene primerke i razgovarao sa posetiocima.

Urban Art Fair prvi je međunarodni sajam posvećen urbanoj umetnosti, osnovan 2016. godine. Sajam se održava u Le Carreau du Temple prostoru, u srcu Pariza. Za svako izdanje Urban Art Fair okuplja oko 35 francuskih i međunarodnih galerija koje nude radove skoro 200 umetnika.

Kolekcionari, profesionalci i amateri sastaju se svake godine u aprilu da bi otkrili i nove i etablirane umetnike. Urban Art Fair od 2016. godine želi da istakne bogatstvo urbane kreacije. Program uključuje izložbe van terena, performanse uživo, potpisivanje umetnika, predavanja koja okupljaju ulične umetnike i međunarodno poznate predavače, kao i kratke projekcije filma. Ovo je nezaboravan događaj posvećen oblasti ulične umetnosti.

Ključne reči: 
Grafiti i ulična umetnost predstavljaju nezaobilazni deo urbanog okruženja. Zamisliti grad bez grafita bilo bi isto kao zamisliti grad bez automobila. Grafiti su svuda, izloženi pogledima, vremenskim uslovima i emocijama – a to ih čini prolaznim. Cilj ovog projekta je da sačuva i dokumentuje beogradske grafite i uličnu umetnost.
Copyright © 2021 Street Art Belgrade. Sva prava zadržana.
cartmagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram