Street Art festival Požarevac

Požarevac, 5. avgusta 2017.

Izložba u okviru Street Art festivala u Požarevcu.

Učestvovali smo sa prezentacijom knjige Street Art Belgrade i pratećom izložbu u programu Street Art Festival u Požarevcu 2017. godine.

U sklopu programa Street Art festival u Požarevcu nastupalo je 15 umetnika koji su na različitim lokacijama u gradu radili murale, 3D iluzionističke slike, intervencije u prostoru, umetničke instalacije, podne mozaike i mozaik česmu, a takođe su priređene dve izložbe na otvorenom, radionice, predavanje, promocija knjige i tribina.

Lokacije: Zid ženskog zatvora, zidovi Sportskog centra kao i manje intervencije na Tabačkoj čaršiji, u Lenjinovoj ulici, zatim ispred kafića San Marko, izrada česme kod pijace kod Gradskog parka, izložbe na otvorenom (Stari korzo i Gradski park).

Ključne reči: 
Grafiti i ulična umetnost predstavljaju nezaobilazni deo urbanog okruženja. Zamisliti grad bez grafita bilo bi isto kao zamisliti grad bez automobila. Grafiti su svuda, izloženi pogledima, vremenskim uslovima i emocijama – a to ih čini prolaznim. Cilj ovog projekta je da sačuva i dokumentuje beogradske grafite i uličnu umetnost.
Copyright © 2021 Street Art Belgrade. Sva prava zadržana.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram