Kako je naša ulica izgledala u 2023. godini

2023. godina je bila izuzetno produktivna i kreativna. Uz podršku mnogobrojnih pojedinaca i partnera naše udruženje je i ove godine nastavilo da razvija projekte 3D modela i VR izložbi i pokrene nove dugoročne projekte, a sve u cilju promocije ulične umetnosti i grafita. Naša želja je da pokažemo da snažna zajednica, nekada naivni entuzijazam i ljubav prema oblasti kojom se bavimo može da prevaziđe izazove i napravi pomake koji su izuzetno vredni.

BSBSA projekat povezuje umetnike iz Srbije, Rumunije i Bugarske

Projekat BSBSA (Belgrade Sofia Bucharest Street Art) okuplja umetnike iz Bugarske, Srbije i Rumunije sa jasnom misijom: podsticaj stvaranju i cirkulaciji evropske umetnosti. Kako bi se to postiglo, projekat BSBSA okuplja umetnike iz različitih sredina. Kroz saradnju na transformativnim umetničkim instalacijama, umetnici i umetnice redefinišu javne prostore u Bugarskoj, Rumuniji i Srbiji.

Razgovori, EU projekti i tura

Ugostili smo predstavnike street art ogranizacije iz Rumunije i Bugarske, a tokom vikenda posvećenog uličnoj umetnosti održana je i besplatna street art šetnja po Vračaru u saradnji sa kulturnim centrom Božidarac

Street art tura po Vračaru

U okviru tradicionalnog događaja "Vikend ulične umetnosti", Božidarac i Street Art Belgrade organizuju besplatnu street art turu po Vračaru.

Predstavljanje ulične umetnosti u virtuelnoj realnosti na HeapCon konferenciji

Predstavićemo naše projekte na “HeapCon” jednoj od najvećih konferencija u regionu koja se održava 2. i 3. novembra u Madlenianumu. Misija konferencije je razmena znanja, predstavljanje poslednjih trendova u svetu informacionih tehnologija i preduzetništva od strane svetskih eksperata.

Poseta Ljubljani i centru Rog

Tribina: Efemeral

Treći Street Art Vikend na Vračaru

Zajedno sa partnerima iz kulturnog centra Božidarac organizovali smo Street Art Vikend na Vračaru za vikend 26. i 27. juna.

Prvo street art predavanje na otvorenom

Sa divnom grupom urbanih istraživača smo otkrivali zidove i ulice po centru Beograda. Nadamo se da smo uspeli da prenesemo barem deo naše ljubavi prema umetnosti na ulici.

Street art predavanja na otvorenom

Za razumevanje ulične umetnosti je potrebno uroniti u grad, razumeti istoriju, motive i umetnike. Iako je ulična umetnost prisutna više od 50 godina, šira zajednica nije upoznata sa razvojem i vrednošću ovog vizuelnog izraza.

Prvi KCB Urban Hike

U saradnji sa Kulturnim centrom Beograda vodili smo prvi KCB Urban Hike koji je bio posvećen počecima i razvoju grafiti kulture u Beogradu koja je krenula iz bloka 45.