Kako je naša ulica izgledala u 2023. godini

2023. godina je bila izuzetno produktivna i kreativna. Uz podršku mnogobrojnih pojedinaca i partnera naše udruženje je i ove godine nastavilo da razvija projekte 3D modela i VR izložbi i pokrene nove dugoročne projekte, a sve u cilju promocije ulične umetnosti i grafita. Naša želja je da pokažemo da snažna zajednica, nekada naivni entuzijazam i ljubav prema oblasti kojom se bavimo može da prevaziđe izazove i napravi pomake koji su izuzetno vredni.

Izložba ulične umetnosti u virtuelnoj realnosti u Francuskom institutu

Od 7. do 21. novembra izložbe u virtuelnom prostoru će moći da se obiđu uz korišćenje VR opreme u prostoru Galerije Francuskog instituta u Knez Mihailovoj.

Predstavljanje ulične umetnosti u virtuelnoj realnosti na HeapCon konferenciji

Predstavićemo naše projekte na “HeapCon” jednoj od najvećih konferencija u regionu koja se održava 2. i 3. novembra u Madlenianumu. Misija konferencije je razmena znanja, predstavljanje poslednjih trendova u svetu informacionih tehnologija i preduzetništva od strane svetskih eksperata.

Prva izložba ulične umetnosti Srbije i Francuske u virtuelnoj realnosti

U kulturnom centru Srbije u Parizu je predstavljena izložba ulične umetnosti u Virtuelnoj Realnosti "TRAGOVI: Ulična umetnost Srbije i Francuske 1995 - 2022". Izložba prati razvoj ulične umetnosti na relaciji Srbije i Francuske i uticaj Francuske i francuskih umetnika na domaću scenu od 1995. do 2022. godine.

Francusko izdanje VR izložbe u Novom Sadu

U toku tradicionalne manifestacije Digitalni Novembar koju organizuje Francuski institut u Srbiji od sredine novembra Novosađani će imati jedinstvenu priliku da u novootvorenim prostorijama Francuskog instituta u Novom Sadu, u Kreativnom distriktu, otkriju Take III – Loving Street Art Belgrade – prvu izložbu beogradske ulične umetnosti i grafita Beograda, naše kustoskinje Ljiljane Radošević.

Promocija digitalizacije

QR kodovi za virtuelnu izložbu

Nalepnica sa QR kodom pored rada koji su uradili JANA i HOPE u Cetinjskoj vodi ka prvoj izložbi ulične umetnosti i grafita Beograda u virtuelnom prostoru na platformi VR-All-Art.

Promocija u okviru festivala „Calle Libre“ u Beču

Na poziv "Calle Libre" festivala ulične umetnosti iz Beča, najvećeg u Evropi, naše udruženje je održalo prezentaciju projekta digitalizacije i izložbe u monumentalnom prostoru muzeja etnologije Weltmuseum Wien.

Treći Street Art Vikend na Vračaru

Zajedno sa partnerima iz kulturnog centra Božidarac organizovali smo Street Art Vikend na Vračaru za vikend 26. i 27. juna.

Promocija digitalizacije savremenog stvaralaštva

U okviru projekta promocije digitalizacije savremenog stvaralaštva po pozivu profesora i rukovodioca UNESКO katedre za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu održana je prezentacija studentima u prostoru kompanije VR-All-Art.

Loving Street Art Belgrade

Prva izložba beogradske ulične umetnosti i grafita u virtuelnom prostoru, kustoskinje Ljiljane Radošević, dostupna je publici iz celog sveta na platformi VR-All-Art. Predstavljeno je više od 40 radova domaćih i stranih autora sa ulica Beograda.

Platforma „Muzej ulične umetnosti“

Platforma "Muzej ulične umetnosti" - Street art museum je dugoročni projekat promocije digitalizacije i očuvanja ulične umetnosti Beograda i Srbije. Kroz ovaj projekat se podiže svest o čuvanju i obradi materijala koji postoji o uličnoj umetnosti i grafitima.

Izložba, Abmasada, Temišvar

U urbanoj galeriji Ambasada u Temišvaru je održana promocija knjige.